Ukoliko ste tokom boravka u Njujorku naumili da prenoćite u jednom od najskupljih apartmana na svetu – Taj Vorner Penthausu, u hotelu For sizns, moraćete da izdvojite 35.000 dolara.

Apartman se prostire na 400 kvadratnih metara i sastoji se od spavaće sobe s kupatilom, dnevnog boravka i biblioteke, kao i soba za presvlačenje, doručkovanje, šminkanje i meditaciju.

Spavaća soba je opremljena "king-sajz" krevetom sa švedskim dušekom ručne izrade koji košta 60.000 dolara, dok je baldahin prekriven tajlandskom svilom u koju su utkane niti 22-karatnog zlata. Zidovi apartmana ukrašeni su sedefom i poludragim kamenjem ili su presvučeni mekom telećom kožom. Penthaus ima i najveća staklena klizna vrata koja su ikada napravljena.

Da biste u potpunosti uživali u raskošu ovog mesta, morali biste da poznajete umetnosti jer u njemu sve vrvi od originalnih slika i skulptura, navodi "Foks njuz". Za sve vaše prohteve, tu je privatni batler koji vam je na usluzi 24 sata dnevno.

Pogled na grad sa 52. sprata nikog ne može da ostavi ravnodušnim, a u njemu možete da uživate i u ogromnoj kadi ili naslonjeni na ogradu jednog od četiri balkona. Ukoliko vas uredjenje i panorama ipak ostave ravnodušnim, usluga sigurno neće, posebno ako znate da je sve što hotel može da ponudi uključeno u cenu boravka, od spa tretmana do najraznovrsnijih jela sa menija hotelskih restorana.

Postoje, ipak, odredjena ograničenja: u apartmanu mogu da odsedaju naviše dve osobe s detetom ili tri odrasle osobe. Ako ste naumili da se prošetate ili da odete u kupovinu, možete da koristite usloge hotelskog voznog parka. Šofer će vas, po želji u "rolsrojsu" i "majbahu", odvesti na traženu destinaciju.

Iz penthausa, takođe, možete da telefonirate bilo gde u svetu i da razgovarate koliko god vam drago jer je svaki poziv, pa bio on i za ostrva Valis i Futuna, uključen u cenu. Do apartmana stižete jednim od tri lifta koji vam stoje na raspolaganju i koji se otvaraju posebnim ključem.

Držeći se strogo pravila diskrecije, hotel nikada ne otkriva javnosti imena gostuju, koji, ukoliko žele da rezervišu apartmant, to moraju učiniti direktno preko hotela ili posredstvom turističke agencije, ali nikako putem interneta. Ukoliko je penthaus slobodan, može se rezervisati minimalno za jednu noć ili na neodredjeno vreme jer je malo verovatno da za njega postoji lista čekanja.
Izvor: srbijanet.rs