Zahvaljujući saradnji Turističke organizacije Vrnjačka Banja i Opatijsko-kvarnerske regije predstavljena je celokupna turistička ponuda Vrnjačke Banje na 8. festivalu Pusne hrane (28-30. januar).

Pred više od 400 gostiju u specifičnom prostoru Matuljskog kulturnog centra Vrnjčani su u tradicionalnim srpskim nošnjama i uz zvuke pesme \"Oj Moravo\" predstavili srpsku hranu, običaje i vrnjačku turističku ponudu za predstojeću sezonu. Na trpezi se našla proja, kavurma, čvarci, pihtije, pasulj prebranac, praseće pečenje, gočki sir i kajmak uz naravno neizbežne rakije od šljive, kajsije, dunje i kruške.

\"Ovo je za nas značajno gostovanje jer smo u kontaktima sa turističkim radnicima Opatijsko-kvarnerske regije razmenili iskustvo vezano za dalje korake u razvoju turizma, jer je ta privredna grana daleko više razvijena u Hrvatskoj nego kod nas. Nadam se da ćemo uspeti u Vrnjačkoj Banji da primenimo savete koje smo dobili tokom naših razgovora\", kaže Goran Karavesović iz TO Vrnjačka Banja.

Direktorka Turističke Zajednice Matulji i Predsednica FECC Hrvatska Marijana Kalčić Grlaš je izjavila da će se i dalje nastaviti saradnja ove dve opštine jer i jednu i drugu povezuje turizam i karneval, a potvrda da je to ispravna politika su ovacije koje je srpska delegacija doživela na predstavljanju za vreme trajanja festivala.

Promocija Rijeke i turističke ponude Kvarnera je zakazana za maj, kada nas u Vrnjačkoj Banji očekuje 31. Konvencija karnevalskih gradova Evrope.
gdestinacija.com