Telekom Austrija Grupa preduzima veliki korak ka Globalnom selu, lansiranjem nove međunarodne tarife za prenos podataka u romingu, “abroadband“.

Novi proizvod će omogućiti korisnicima da surfuju internetom na svom laptopu, netbook-u, tablet računaru ili pametnom telefonu u više od 50 zemalja širom sveta po standardnoj ceni od 59 centi po megabajtu, bez obzira ko je njihov mobilni provajder. Od ovog trenutka, i turisti i putnici koji idu na poslovna putovanja moći će da uživaju u pogodnostima mobilnog pristupa internetu sa velikom brzinom prenosa podataka, sa brzinom preuzimanja i do 7,2 Mb/s, zajedno sa garantovano sigurnom cenom, uz uštedu do 80% u poređenju sa konvencionalnim roming tarifama.

"Telekom Austrija Grupa obezbeđuje sveobuhvatna telekomunikaciona rešenja prilagođena specifičnim potrebama naših korisnika. Sa ‘abroadband’ uslugom, mi pružamo mogućnost i turistima, kao i onima koji putuju radi posla, da po prvi put budu onlajn po standardnoj i veoma pristupačnoj tarifi širom sveta," rekao je Hanes Ametsrajter, generalni direktor Telekom Austrija Grupe. On je takođe dodao: "Brojne ankete su pokazale da život i rad u pokretu igraju izuzetno značajnu ulogu. Bez pristupa internetu 50% korisnika u Austriji se oseća ‘odsečeno od spoljašnjeg sveta’ i smatraju da je njihova mogućnost komunikacije znatno ograničena."**

U više od 50 zemalja…
Kao prvi korak, surfovanje internetom pomoću "abroadband" usluge biće moguće u više od 50 zemalja širom sveta. Ova tarifa će biti komercijalno dostupna u onlajn prodavnici na www.abroadband.com. Pretplata će u početku biti ograničena na 27 zemalja Evropske unije (uključujući Švajcarsku) a korisnici će imati mogućnost plaćanja American Express, Diners, MasterCard i Visa karticama i preko PayPal-a. U skoroj budućnosti, "abroadband" usluga će se prodavati i u više od 50 zemalja širom sveta, uključujući i zemlje izvan Evrope, kao i u odabranim partnerskim prodavnicama na aerodromima, u avionima i na sajmovima turizma. Korisnici će moći da odaberu sopstveni "abroadband" paket na osnovu svojih ličnih potreba: on može da obuhvata SIM karticu, Micro SIM karticu i/ili USB Modem Box (zajedno sa SIM karticom). Cena će iznositi od 19,90 evra za SIM karticu ili Micro SIM karticu do 49,90 evra za USB Modem Box.

Posle automatskog instaliranja usluge, korisnici će moći da se registruju onlajn, da aktiviraju svoj nalog i da odmah počnu da surfuju internetom. Sa "abroadband" uslugom, putnici koji putuju turistički moći će da budu u toku sa svojim društvenim mrežama, da surfuju internetom i postavljaju ili preuzimaju dokumenta i slike bez brige o dodatnim troškovima. Poslovni korisnici koji se priključe ovom novom međunarodnom tarifnom planu uštedeće vreme i novac, uživajući pogodnosti mobilnog pristupa internetu sa velikom brzinom prenosa podataka, uvek i na bilo kom mestu širom sveta. Oni će moći da upravljaju svojim podacima preko interneta, da preuzimaju račune i prate svoje obrasce potrošnje i troškove u realnom vremenu. Osim toga, širom sveta će biti na raspolaganju "abroadband" telefon korisničkog servisa +43 6888 4000, od ponedeljka do petka od 9 do 17 časova (po centralnoevropskom vremenu) za odgovore na pitanja korisnika.

Kratak pregled prednosti za korisnike "abroadband" usluge
– 59 centi po megabajtu u 53 zemlje širom sveta sa više od 77 mobilnih provajdera
– Internet sa velikom brzinom prenosa podataka, sa brzinom preuzimanja i do 7,2 Mb/s
– Veća zaštita privatnosti i bezbednosti informacija zbog nezavisnosti od javne WLAN mreže
– Kontrola troškova pomoću Real Time Cost Manager-a
– Bez minimalnog trajanja ugovora – ugovor se može raskinuti u bilo kom trenutku
– Bez mesečne pretplate – naplaćuju se samo ostvareni troškovi
– Jednostavno plaćanje American Express, Diners, MasterCard i Visa karticama ili preko PayPal-a

*"abroadband" je dostupan u sledećim zemljama: Australija, Austrija, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kanada, Čile, Kina, Hrvatska, Danska, Dominikanska Republika, Egipat, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Hong Kong, Mađarska, Indija, Irska, Island, Izrael, Italija, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Malta, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, Švedska, Švajcarska, Srbija, Singapur, Slovačka, Slovenija, Španija, Južna Afrika, Češka Republika, Turska, Velika Britanija, SAD.
Izvor: Economy.rs