Gosti u hotelskim sobama najčešće zaboravljaju punjače za mobilne telefone, donji veš, nakit, čarape i cipele, ali nađu se tu i bizarni predmeti poput drvene noge, kostima Darta Vejdera i živih ljudi…

Kad su čistačice otvorile vrata sobe u jednom australijskom hotelu s četiri zvezdice, nisu bile pripremljene za ono što ih je čekalo na podu ispod gomile peškira. Radilo se o čoveku, srećom živom, koji je spavao snom pravednika posle pijančenja. Osoblje ga jedva probudilo i pomoglo mu da se sabere i ode u grad.

Kad je direktor hotela pozvao goste koji su bili prijavljeni u toj sobi, oni su mu rekli: ‘Žao nam je. To je naš prijatelj koji je svratio na piće. U jednom je trenutku nestao i potpuno smo zaboravili na njega. Pretpostavili smo da je otišao kući.’

Osoblje hotela potvrdilo je da gosti zaboravljaju koješta kad odlaze iz hotela, a ponekad se radi o zaista čudnim predmetima, uključujući drvenu nogu.

‘Čistačica je pronašla drvenu nogu u sobi! Da smo imali gosta s jednom nogom, pretpostavljam da bi onda ta osoba primetila da joj nedostaje drvena noga. Ali, ovako, to je prava misterija. Nikad nismo saznali celu priču. Možda se radilo o nekom pozorišnom rekvizitu. Neko se kasnije pojavio i pokupio je u ime gosta’, rekao je Gejnor Rajd, PR menadžer "Accor Asia Pacifica", koji je sproveo istraživanje o stvarima koje gosti zaboravljaju u hotelima, u ime hotelskog lanca "Novotel".

Zaboravljena drvena noga nije ništa u poređenju sa muškarcem kog su prijatelji zaboravili u ormaru. Stvari koje australijski gosti zaboravljaju u hotelima potvrđuju teoriju da ljudi odlaze u hotele da bi se zabavili i zaboravili na svakodnevicu.

Tako, na primer, kostim Darta Vejdera, kanta s peskom i plišani medvedići koji su pronađeni u sobi lanca "Novotel" – u kojoj nisu odsela deca već odrasle osobe – definitivno potvrđuju njegovu teoriju. Ako dodamo tom popisu (u pitanju je ista soba) lisice, kostim majmuna, lažne dlake na prsima, bič i seksi kožnu odeću, jasno je o čemu se radi.

Ali, kad su u pitanju najčešće zaboravljene stvari, radi se o predmetima koje svakodnevno koristimo i koji ne spadaju u kategoriju bizarnog.

Muški gosti, pokazalo se, najčešće zaboravljaju punjače za mobilne telefone, čarape i donji veš, dok žene za sobom obično ostavljaju cipele, takođe punjače za mobilne telefone i kozmetičke proizvode. Hotelski menadžeri tvrde da čuvaju na desetine zaboravljenih punjača za koje nikad nitko ne pita.

Gosti zaboravljaju i druge stvari, kao što su veštački zubi, kontaktna sočiva i perike, a kad ih kontaktiraju, obično tvrde da to nije njihovo.

Nije neobično ni da gosti zaboravljaju gotovinu, a Dejvid Peri, zamenik direktora hotela "Windsor" u Melburnu, rekao je da je jednom prilikom bračni par ostavio više od 5.000 dolara u sefu u hotelskoj sobi. ‘Gosti su bili na putu prema aerodromu kad smo ih kontaktirali. Mora se priznati da je poštenje hotelskog osoblja zaista inspirativno’, rekao je Peri i dodao da osoblje gotovo svakodnevno pronalazi izgubljene predmete.

Najčešće se, kaže, osim punjača i donjeg veša, pronalazi nakit. Hoteli zato savetuju gostima da dobro povere sobe pre nego što ih napuste, ali to je očigledno lakše reći nego učiniti.
Izvor: tportal.hr