Srbija se nalazi na 88. mestu na lestvici konkurentnosti od ukupno 133 turističke zemlje, izjavio je vođa projekta Nacionalne strategije razvoja turizma u Srbiji Janez Sirše.

Kopaonik (flickr/headsclouds)

Na predstavljanju revizije Nacionalne strategije razvoja turizma na 33. međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, on je rekao da se u daljem periodu očekuje razvoj turističkih kapaciteta u Srbiji, kao i razvoj mreže nacionalnih i lokalnih partnera.

\"Od polovine marta počinjeno sa treninzima 170 kandidata koji će raditi na unapređenju turističke ponude Srbije, i to nije jednokratna akcija već se planira razvoj trening centra\", rekao je Sirše.

Državni sekretar u ministarstvu ekonomije Goran Petković je podsetio da je strategija razvoja turizma usvojena 2006. godine u Vladi Srbije i dodao da \"ima utisak da je dala dobre rezultate u razvoju turizma u Srbiji\", ali da još nema konkrentnih potvrda za to. Direktor Nacionalne turističke razvojne korporacije Rafael Pupovac je rekao da je cilj te korporacije privlačenje investitora u Srbiju.

\"Mi smo razvili oko 60 investicionih projekata i vreme je da ih sprovedemo\", rekao je Pupovac.
Izvor: vesti-online.com