Početak proleća je idealno vreme za kratka putovanja, još ako uz to uklopite i povoljan šoping, imate savršen odmor…

Tokom 40 dana i noći, koliko će trajati "Istanbul Shopping Fest", radost ovog neobičnog festivala će se osetiti u više od 90 tržnih centara, koji nude na stotine domaćih i stranih brendova. Šoping groznica biće prisutna i na mestima koja inače odišu životom, kao što su Trg Taksim, Nišantaš, Šišli, Bakirkoj, Fatih, Baharije i Avenija Bagdat, ali i na tradicionalnim šoping mestima poput Kapali-čaršije i Bazara začina.

Tokom festivala svi tržni centri će biti otvoreni do 23 sata, a svake subote dva tržna centra će biti otvorena do dva časa ujutro. Veliki broj različitih aktivnosti će se održavati u velikim avenijama kao što su Bagdat, Nišantaš i Bejoglu, a kupci svakoga dana festivala mogu osvojiti i vredne nagrade, poput automobila.

Svi posetioci će uživati u uzbudljivom festivalu uz neprekidne šoping aktivnosti, predstave, koncerte i brojne svečanosti. Veliko iznenađenje je šoping sa popustima od čak 30 procenata i šoping oslobođen poreza na proizvode iz aktuelne sezone.
Ono što će posebno obradovati kupce iz inostranstva jeste prednost šopinga oslobođenog poreza. Kupcima će biti priređena brojna iznenađenja, a neka od njih su: pokloni za kupce preko određene sume kupovine, žreb za auto, koji će se održavati svakog dana, šoping će trajati do dva časa u Bagdat aveniji prvog dana festivala, biće rasprodaja i do 30 odsto na novosezonske proizvode tokom festivala, dodatne pogodnosti će biti ponuđene svake noći posle 22 sata, postojaće poseban izlog od deset metara na Trgu Taksim tokom svih 40 dana.

Većina domaćih turističkih agencije ne organizuju ture za Istanbul posvećene šopingu, već isključivo turističke. Ukoliko želite da sve organizujete sami, najjeftiniji smeštaj u hotelima je 15 evra, a avionske karte koštaju od 200 evra pa naviše.
Izvor: 24sata.rs