Na štandu ruralnog turizma Srbije na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma, koji se od 24. do 27. februara održava na Beogradskom sajmu, biće održan niz manifestacija u sklopu zajedničkog programa Ujedinjenih nacija “Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja”.

Na štandu će biti organizovan kulturno – umetnički program, prezentacije i manifestacije u vezi sa kulturnim potencijalom u razvoju seoskog turizma. Takođe, biće istaknuta snažna veza poljoprivredne tradicije, prirodnog nasleđa i obrazovanja sa seoskim turizmom.

Učesnici na štandu ruralnog turizma Srbije biće seoska domaćinstva iz cele zemlje, koja čine Srbiju prepoznatljivom "kao destinaciju sa ponosnom tradicijom, prelepom prirodom i srdačnim ljudima", navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

Tim programa Ujedinjenih nacija "Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja" su TOS, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Najavljeno je i da će štand ruralnog turizma Srbije posetiti stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji Vilijam S. Infant, ambasador Španije u Srbiji Ignjasio de Palasio Espanja, kao i državni sekretar za turizam u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković.
Izvor: B92.net