Ekskluzivno za Gdestinaciju zabavljač i muzičar Prljavi Inspektor Blaža odgovara (bez reflektora uperenih u oči) na „turistička“ pitanja…

Blaža u Južnoj Africi

Najbolji odmor ikada?
Dobar je odmor i kod kuće uz filmove, ali nema lepše stvari od putovanja. Imao sam sreće da mesec dana budem gost kod mog prijatelja Boleta u Kejptaunu. To mi je bio i najbolji odmor u životu. Južna Afrika je predivna zemlja i može svašta da se vidi. Od neverovatnih životinja do prelepih crnkinja. Možda bi bilo bolje da sam ovo poslednje prećutao, ali se nadam da moja žena neće pročitati ovaj tekst.

Najgori odmor ikada?
Ne postoji loš odmor. Jedino što vam se nekada može desiti da sa pogrešnim ljudima odete na putovanje. Može vam se desiti da neko, sa kim se dobro slažete kod kuće, bude noćna mora na odmoru. Kad vi hoćete na plažu, on ili ona neće i slično. Zato i postoji toliko razvoda u Srbiji.

Najbolji hotel u kom si odseo?
Svaki hotel ima svoju čar. Obavezno fotkam svaki hotel i sobu u kojoj provedem odmor. Naravno, kao i većina naših turista uvek nešto i uzmem iz hotelske sobe. Od piksle do šibica sa logom hotela. Tako se prisetim gde sam bio. Ako već moram da biram najbolji u kom sam bio – to će biti Terme Čatež u Sloveniji. Valjda zato što sam iz njihovog hotela doneo i bademantil kao suvenir.

Šta ti je potrebno za najbolji odmor u životu a što do sada nisi imao?
Ja još čekam najbolji odmor u životu! Najbitnije na odmoru je da vam najdraža osoba nije u PMS-u. Još jednom ponavljam: ja još čekam najbolji odmor u životu!

Blaža u Bodrumu (Turska)

Šta uvek nosiš sa sobom na putovanja?
PSP, MP3, kupaće gaće, pidžamu, gaće, čarape, četkicu za zube i ženu.

Gde si planirao da putuješ tokom 2011?
Kuba, Maldivi, Sejšeli, Australija, Rusija, Kazahstan, Švedska, Španija, Japan… ”Volim da planiram, pa šta bude” – da citiram mog kuma Zeku.

Najbolja i najgora situacija na nekom putovanju?
Putovanje je uživanje, tako da se i najgora situacija zaboravi. Najbolje se pamte do kraja života. Nikad neću zaboraviti ispijanje čaše belog vina na odmoru u Đenovićima, dok talasi maze brodiće u luci. U to ime, živeli!
Gdestinacija.com; Nenad Mandić