Za one sa dubljim džepom, luksuz nema granica. Pogledajte kako izgledaju najskuplji hotelski apartmani na svetu.

Boravak u hotelu može se smatrati luksuzom bez obzira na broj zvezdica. Ako odsedate u hotelu, kako god okrenete, neko drugi vam namešta krevet, čisti kupatilo i postavlja doručak, vaše je samo da uživate. Za one sa dubljim džepom, luksuz nema granica. Pogledajte kako izgledaju najskuplji hotelski apartmani na svetu.

Ambasadorski bungalov u spa klubu "Vakaja", Fidži
Noćenje košta 4.900 dolara. Ovo izolovano mesto za uživanje ima samo deset bungalova, a Ambasadorski je najluksuzniji. Na površini nešto većoj od 400 kvadrata našlo se mesta i za privatni bazen i prilaz Tihom okeanu samo za goste apartmana…

Kraljevski apartman u hotelu "Park Hajat Vendom", Pariz
Noćenje košta 19.000 dolara. Za taj novac možete da se baškarite u apartmanu sa visokim plafonima, u kojem kupatilo nije obično kupatilo nego spa (!), sa sve stolom za masažu. Na raspolaganju su vam i dnevna soba, trpezarija i radna soba (ako ima onih koji bi i da rade, a ne samo da uživaju u raskoši).

Kraljevski apartman u Burdž al Arabu, Dubai
Cena: 22.900 dolara za noć. Na 25. spratu Burdž al Araba nalazi se apartman sa dve spavaće sobe. U standardnu uslugu spada i "rols-rojs" ili BMW sa vozačem, kao i lift koji goste vozi pravo u apartman. Iako je usluga vrhunska, estetika je diskutabilna: mermer, mahagonija, zlato i leopard-print… Ipak, ako gostima dune da se provozaju helikopterom, moraće da istresu još love jer ta usluga, verovali ili ne, nije uključena u cenu.

Apartmani "Bridž" u hotelu "Rojal tauers" na Rajskom ostrvu na Bahamima
Noćenje košta 25.000 dolara. Uz savršen pogled i uživanje u rajskom plavetnilu, ovde je gostima na raspolaganju sedam članova posluge 24 sata dnevno. Interesantan detalj – luster u trpezariji je napravljen od dvadesetdvokaratnog zlata.

Predsednički apartman u hotelu "Ric Karlton" u Tokiju
Noćenje: 25.000 dolara. Boravak u najvišoj zgradi u Tokiju je papren, ali je opšte poznato da je Tokio najskuplji grad za život na svetu, pa cena noćenja ne iznenađuje. Šta dobijate za taj novac – televizore od 40 inča sa ravnim ekranom, luksuzno kupatilo u mermeru, ali i savršen pogled na Fidži…

Kraljevski apartman u hotelu "Plaza" u Njujorku
Noćenje košta 30.000 dolara. Apartman je dekorisan u stilu Luja XV, a gostima je na raspolaganju i lični kuvar. Ljubitelji knjige mogu uživati u brižljivo odabranim naslovima iz biblioteke, a ako im čitanje dosadi mogu da se osveže u jednom od tri kupatila. A da, još jedna sitnica koja "opravdava" cenu noćenja: slavine su od dvadesetčetvorokaratnog zlata…

Penthaus "Taj Vorner" u hotelu "For sizons" u Njujorku
Noćenje košta 40.000 dolara. Gosti mogu da uživaju u pogledu na Menhetn pošto je deo zidova u staklu. Usluge ličnog batlera, vozača i instruktora (za one koji bi da vežbaju umesto da lenčare) se podrazumevaju.

Nebeska vila Hjua Hefnera u hotelu "Palms Kazino" u Las Vegasu
Noćenje košta 30.000 dolara. Naravno, u Vegasu nije problem spiskati ozbiljnu lovu i za manje od jedne noći, ali… Noćenje u ovom apartmanu podrazumeva savršen pogled na Las Vegas, plazma televizore, rotirajući krevet, privatni bazen… Zečice, nažalost, nisu deo paketa.

Kraljevska vila u hotelu "Grand rizort Lagonisi" u Atini
Noćenje košta 45.000 dolara. Ali, za razliku od većine apartmana kod kojih luksuz ne garantuje i zadovoljavanje estetskih kriterijuma, ova vila odiše evropskom dekadencijom. Nekoliko kamina, kupatila u mermeru i "Bulgari" linija kozmetike deo su standardne usluge, a tu su i zatvoreni i otvoreni bazen, kao i četiri člana posluge koji su gostima na raspolaganju 24 sata dnevno – maser, instruktor, batler i vozač (limuzine, naravno). Pod određenim uslovima (čitaj: uz doplatu) hotel organizuje dolazak gostiju u Atinu privatnim avionom.

Kraljevski penthaus u hotelu "Prezident Vilson" u Ženevi
Noćenje košta 65.000 dolara. Šta ovaj apartman izdvaja od ostalih koji odišu luksuzom? Savršen pogled na Ženevsko jezero…
Izvor: Mondo; foto: www.wakaya.com i www.palms.com