Novinarka portala “Lonely Planet” Džejn Nederkout istraživala je najseksipilnije akcente engleskog jezika…

Više od 700 ispitanika je učestvovalo u anketi portala "Lonely Planet", povodom Dana zaljubljenih, "Koji je najseksipilniji akcenat na svetu". Čini se da je logično da ljudi sa engleskog govornog područja najviše "padaju" na španski akcenat. Novinarka portala "Lonely Planet" Džejn Nederkout podseća da je više godina unazad ovu laskavu titulu ubedljivo osvajao francuski akcenat, ali zavodljivosti španskog doprineli su i Kolumbijci i Meksikanci. Slično tome, među prvih deset našao se i portugalski – verovatno zbog Brazila.

Da skratimo, u prvih deset su i Irci, Škoti, Italijani i Rusi. Australijanci i Englezi su već standardni na ovoj listi, dok su se Kanađani, izgleda, opasno zamerili Amerima pa ih i nema među prvih deset.

Ono što je najvažnije: na listi je i srpski akcenat engleskog jezika! Izgleda da su srpski turisti ostavili dobar utisak na engleskom govornom području, pa su tako našli ispred Belgijanaca, Kineza, Sicilijanaca, Jamajčana i Severnokorejaca.

Preporučujemo da kad idete u Ameriku ili Englesku što više parlate engleski, jer ćete lako pridobiti sagovornike zavodničkim srpskim akcentom. Ili naučite španski, pa "skinite" Penepolu Kruz ili Antonija Banderasa – zamislite šta sve možete da uradite ako pričate engleski sa srpsko-španskim akcentom!!!
Gdestinacija.com