Od terača majmuna do dobrih vila…

Da bi bili gostima na usluzi, mnogi svetski hoteli pokazali su zavidnu kreativnost pri osmišljavanju hotelske ponude, a kao rezultat došlo je do potrebe za otvaranjem prilično čudnih i krajnje neobičnih radnih mesta kao što je sigurnosni inženjer za kokosove orahe, perač novca, terača majmuna ili golubova, čitač knjiga ili ljudski grejač kreveta.

Jedan od neobičnijih poslova svakako je posao ‘dobre vile’ koja za život zarađuje ispunjavajući romantične želje, od prosidbe do proslava rođendana, gostima hotela "Barnsley Gardens Resort" u Adersvilu u američkoj saveznoj državi Džordžija.

U londonskom hotelu "Andaz" gosti koji su previše lenji da bi sami čitali knjigu pre spavanja, to mogu da traže od ‘čitača knjiga’ koji je plaćen da gostima pre spavanja čita knjige. Bizarnom ponudom posebnih hotelskih usluga može se pohvaliti "Holiday Inn Kensington Forum" u Londonu gde ljudski grejač kreveta, na zahtev gosta, odeven u posebno odelo od glave do pete ulazi u hotelski krevet pet minuta pre gosta kako bi zagrejao posteljinu.

Sigurnosni inženjer za kokosove orahe
U hotelu "Peabody" u Memfisu i hotelima iz istog lanca u Orlandu i Litl Roku, postoji radno mesto u čijem je opisu dužnosti briga o patkama. ‘Dakmaster’ mora dva puta dnevno da odvede patke koje marširaju kroz hotel do krova, što je stari običaj u tim hotelima još iod tridesetih godina prošlog veka.

Indijski hotel "The Rambagh Palace" iz Radžastana, zapošljava dvoje ljudi na mesta terača golubova, a njihov jedini posao je da mašući velikim zastavama teraju golubove s hotelskog imanja. Na sličan način odmaralište "Amanbagh Resort", takođe iz Radžastana zapošljava ljude koji teraju majmune koji kradu hranu.

U hotelu "Biltmore Four Seasons" iz Santa Barbare, hotelski sokolar nosi velikog sokola šetajući oko bazena s namerom da na taj način obeshrabri brojne galebove da se brčkaju u hotelskim bazenima. U hotelu "Westin San Francisco" zaposlen je profesionalni perač novca koji je zadužen da novac uvek bude čist, što je tradicija koja datira iz vremena kad su žene nosile bele rukavice.

Jeste li znali da postoji radno mesto sigurnosnog inženjera za kokosove orahe? Njegov posao je da bere kosove orahe sa palmi na hotelskom imanju kako ne bi pali na goste luksuznog hotela "Ritz-Carlton" na karipskom ostrvu Sent Tomas.
Izvor: tportal.hr