Jedan od najboljih sajtova za putovanja, TripAdvisor, proglasio je najbolje hotele na svetu za prošlu godinu u nekoliko kategorija. Pre nekoliko dana proglašen je najbolji od najboljih – “U Zlate Studne” iz Praga, a ovo su ostali najbolji…

Drugu godinu zaredom luksuzni češki hotel "U Zlate Studne" iz Praga najbolji je hotel na svetu, iako ima samo devetnaest soba i dva apartmana; u hotelu pružaju uslugu kakva se retko može pronaći, a iz hotela može direktno da se uđe u Praški dvorac. Ipak, hotel sa najboljom uslugom je "Anastatis Apartments" koji se nalazi na Santoriniju.

Holandski "CitizenM" najtrendi je hotel na svetu. Nalazi se u centru Amsterdama, a odlikuju ga moderne high-tech sobe koje su izgrađene van zgrade i zatim spojene. U tom supermodernom zdanju internet je (podrazumeva se) besplatan, a sobe su osvetljene LED svetlima.

Najromantičniji hotel na svetu je meksički "Capella Ixtapa" u Gereru, a titulu najboljeg hotela za opuštanje i wellness osvojio je italijanski "Adler Thermae Spa Resort" koji se nalazi usred Toskane. Za najpristupačniji hotel proglašen je "Seacoast Inn" iz američkog Masačusetsa, dok je najbolji bed&breakfest "The Old Manse" iz Škotske. Meksički "Iberostar Grand Hotel Paraiso" proglašen je za broj jedan u kategoriji ‘all inclusive’.
Izvor: tripadvisor.com