Hrvatska će na ovogodišnjem 33. Međunarodnom sajmu turizma (ITTFA) u Beogradu od 24. do 27. februara učestovati i kao zemlja partner.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić predstavio je turističku ponudu Hrvatske za 2011. godinu.

„Prošle godine Hrvatsku je posetilo oko 90 hiljada turista iz Srbije, a ostvarili su više od 481.000 noćenja. Želimo da snažnije prisustvo ove godine ali i poslovna radionica koju ćemo imati na beogradskom sajmu turizma omoguće dalji rast", rekao je Bulić i dodao da se u vremenu koje dolazi očekuje značajan rast svih rezultata iz Srbije prema Hrvatskoj, i obrnuto, iz Hrvatske prema Srbiji.

Hrvatski ambasador u Beogradu Željko Kuprešak rekao je da su avio kompanije Hrvatske i Srbije, "Croatia Airlines" i "Jat Airways", ugovorile za vreme sezone, od juna do septembra, direktnu liniju Beograd-Dubrovnik, da će za vreme turističke sezone biti vraćena direktna linija Pula-Beograd, kao i da postoji veliki interes i da se razgovara o otvaranju linije Beograd-Split. Predsednik Hrvatske udruge putničkih agencija Boris Žgomba istakao je da je želja putničkih agencija da cela Hrvatska bude posećena turistička destinacija.

Hrvatska će na ovogodišnjem 33. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu biti posebno predstavljena kao turistička destinacija. Prema najavama organizatora na sajmu će učestvovati 885 izlagača iz 43 zemlje.
Izvor: croatia.hr