U Trebesingu u austrijskoj pokrajini Koruškoj prvi put u Evropi sagrađen je hotel za decu koji porodicama sa decom pruža punu udobnost i brigu o najmlađima.

U Trebesingu, mestu pred Gmunda u Koruškoj, izgrađen je prvi evropski hotel za decu. Taj "baby hotel", poznat pod imenom TrebesingerHof, osnovan je pre dvadesetak godina, a danas je sa svojih pet "smajlija" (oznaka za najbolje "baby hotele", poput pet zvezdica) predvodnik velikog lanca od 52 hotela koji pružaju potpunu uslugu roditeljima s malom decom koji na odmoru i sami žele da se odmore.

To područje u Koruškoj zbog velikog broja malih pansiona i hotela koji su namenjeni porodičnom odmoru već godinama nosi titulu najboljeg mesta u Evropi za odmor porodica sa decom. Ali, nisu samo porodični hoteli razlog za posetu tom području: može da se poseti Muzej Poršea u Gmundu, park na slapovima u Maltalu, leti može da se kupa u jezeru Milstater, a veličanstveni dvorac Porša u Spitalu izazov je za mnoge koji vole da uživaju u prošlosti.

Porodični odmor u TrebesingerHofu za porodicu je poseban doživljaj zbog odlične ponude: standardna kategorija od četiri zvezdice superior, sjajna wellness oaza, zatvoreni i otvoreni grejani bazeni, kompjuterizovani sistem zvučnog nadzora, interno kino i pozorište u kom deca igraju sve uloge, škola skijanja za decu stariju od dve godine i još mnogo toga.

Stručni nadzor
Da i ne spominjemo nadzor 24 sata na dan i sve ono što se pruža roditeljima za vreme dok su im deca sa učiteljem plesa, u pozorištu na probama ili na nekom drugom mestu. Posebne oaze lepote s različitim tretmanima opuštanja tela i duha samo su deo priče koja čeka roditelje dok se njihova deca pod stručnim nadzorom igraju ili uče. Zato su najčešći posetitelji tog hotela porodice s decom starom od dve do sedam godina. Naravno, ima i mlađe dece, a dogodilo se čak da je u hotelu proslavljeno i jedno rođenje. U prvom evropskom hotelu za decu možete provesti sedam dana u proseku za 500 evra, dok se u "last minute" ponudi mogu naći i znatno povoljnije cene.

Celi lanac dečjih hotela doživljava stalan porast, pa je zahteva za otvaranje novih hotela. Odnedavno je u lancu hotela za decu i jedan iz Hrvatske – hotel "Vespera" na Malom Lošinju.
Izvor: vecernji.hr