Tajna formula uspešnih ljudi je njihova sposobnost da iz svake situacije izađu još uspešniji. Ali, kako to čine na godišnjem odmoru? Uživaju na plažama širom sveta, a vrate se sa usavršenim znanjem engleskog, italijanskog, francuskog ili španskog jezika. U čemu je trik?

Valensija (foto: flickr/frankartculinary)

Učenje jezika u inostranstvu već decenijama jedan je od omiljenih vidova putovanja svima onima koji vole da putuju, znaju da uživaju ali i rade na sebi u isto vreme. Kategorija edukativnog turizma sve je popularnija i na našim prostorima, pa ne čudi sve veće interesovanje za aranžmane koji omogućuju da deo dana posvetite učenju jezika, dok ostatak dana uživate na plažama Italije, Malte, Španije ili Kube.

Programi su raznovrsni, a na putnicima je da odaberu da li će u školu jezika ići dva puta nedeljno ili svaki dan. Koncept je ubrzani kurs na govornom području određenog jezika, što daje mogućnost praktične primene i samim tim neuporedivo bolje rezultate. Stoga ne čudi što studenti, zaposleni i oni koji traže posao na ovaj način nalaze put za bolje sutra. A sve to – uživajući na svojoj omiljenoj plaži!

U vremenu kada je obrazovanje preduslov za uspeh, a poznavanje barem jednog stranog jezika standard i stvar opšte kulture, škole jezika u inostranstvu, po rečima Siniše Nikolića iz agencije Emanera, upisuju svi – većinom studenti i mladi od 18 do 35 godina, ali i brojni profesori, lekari, marketinški stručnjaci, zaposleni u internacionalnim kompanijama, pa čak i penzioneri.

U ponudi su najatraktivnije turističke destinacije poput Valensije, Nice, Majorke, Malte, Pariza, Barselone, Madrida, Rima, Havane ili Meksika, gde možete boraviti od jedne do nekoliko nedelja. Za vrednost koju dobijate, cene su veoma prihvatljive – primera radi, smeštaj i kurs španskog jezika u mediteranskoj španskoj letnjoj destinaciji Valensiji košta 490 evra za 4 nedelje.
Izvor: vesti-online.com