Ako putujete u Francusku – obavezno nabavite “Bonnes Petites Tables”: sadrži popis restorana koji nude dobru hranu za umerenu cenu – tri obroka za manje od 35 evra!

Ako niste čuli za Michelin vodič, znajte da je to jedan od najpopularnijih svetskih vodiča restorana i hotela, a njegovi korisnici su pasionirani ljubitelji ove male crvene knjižice s kojom će teško da pogreše u odabiru mesta za ručak ili spavanje skoro bilo gde u svetu.

Kako ne bi bio baziran samo na restorane koji dobijaju zvezdice, "Michelin" od 1997. godine izdaje i "Bonnes Petites Tables du Guide Michelin", u kom su predstavljeni restorani sa oznakom "Bib Gourmand" (okrugli Michelinov čovečuljak), odnosno oni koji nude dobru hranu za umerenu cenu. Novo izdanje za Francusku predstavljeno je 1. februara, a uključuje čak 601 restoran, što je više nego ikada do sada.

"Bonnes Petites" može da se kupi uz Michelinov vodič za Francusku, ali je za razliku od Michelina kog karakterišu sažete informacije, koncipiran tako da nudi po dva restorana na stranici, detaljne komentare i fotografiju koja prenosi atmosferu. Restorani su organizovani prema regijama, a gradovi su unutar regije poređani po abecedi. Opisi pojašnjavaju vrstu kuhinje, tipična jela i dekor, pa i praktične informacije kako bi čitaoci mogli da nađu restoran koji im najviše odgovara.

Svi restorani se posebno promovišu, pa Michelin svakoga proleća organizuje jedinstveni događaj "Proleće vodiča Michelin". Održava se od 21. marta do 21. juna, a uključeni restorani kupcima vodiča nude specijalne cene, radionice ili popuste.
Izvor: turizaminfo.hr