Agencije očekuju da će hotelijeri u severnoafričkim zemljama sniziti cene kako bi izvuklli sezonu. Zakazani letovi iz Beograda za Tunis i Egipat u martu i aprilu

Nema jagme među srpskim turistima za odlazak u Tunis i Egipat, uprokos tome što domaće agencije ove destinacije opet imaju u ponudi. Politička situacija u ovim afričkim zemljama, po svemu sudeći, opusteće plaže na kojima je lane boravilo oko 45.000 gostiju iz Srbije. Turističke agencije očekuju da će hotelijeri u Tunisu i Egiptu sniziti cene kako bi izvukli sezonu, ali turisti će, po svemu sudeći, ovog leta češće birati Tursku ili Grčku.

– Čekamo da vidimo šta će se događati – kaže Aleksandar Vučković, iz turističke agencije „Argus". – Veliki evropski turoperateri od pre nekoliko dana uspostavili su čartere za Egipat, kada se politička situacija promenila. Zato smo i mi uvrstili Hurgadu u ponudu, sa polascima od aprila. A još niko ne zna šta će se događati sa Tunisom.

Kako kaže Vučković, trenutno je najveća tražnja za aranžmanima za Grčku i Tursku.
– Egipat je i ranije bio povoljan, ali ovog leta očekujemo da će hotelijeri još sniziti cene kako bi privukli goste – kaže Vučković. – Tek u aprilu videćemo koliko je potražnja veća.

U agenciji „Kontiki" planiraju prve polaske za Tunis već 8. marta, redovnom linijom iz Beograda.
– Putnici neprestano dolaze u agenciju da se informišu o odlasku u ovu afričku zemlju – kaže Milica Žarković, iz „Kontikija". – Sada pravimo cenovnike za ovaj aranžman… Putovanja za Egipat počinju od 14. marta, čarter letovima za Akabu i Tabu.

Bez skupova
U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije kažu da je i dalje na snazi njihovo upozorenje građanima da u Egipat i Tunis putuju samo ako moraju. Od putnika se traži da se pridržavaju svih mera bezbednosti i da ne učestvuju u javnim okupljanjima.
Izvor: novosti.rs