Novi brod kompanije Dizni Lajn isplovio je iz luke Port Kanaveral na Floridi i krenuo na prvo putovanje. Brod je nazvan “Diznijev san” i predstavlja san svake generacije koja voli da luta magičnim svetom zabave i radosti.

Dizni je nedavno predstavio svoj treći i najveći brod na kojem sve generacije mogu da pronađu nešto za sebe. Na brodu se nalazi roler kouster, ali i prostorije u kojima je ulaz dozvoljen samo punoletnim osobama. Na brodu se nalazi ogromni bar, restorani, 150 kabina iz kojih, zahvaljujući kamerama na obe strane, možete posmatrati more ili kopno. Takođe, na postavljenim displejima u kabinama putnike stalno zabavljaju Diznijevi likovi, ali kada postanu dosadni dovoljno je samo da pritisnete dugme i isključite ih.

Svaka kabina ima i svoj toalet koji je uređen u Dizni stilu. Na brodu se nalazi i nekoliko luksuznih apartmana sa balkonima, na kojima putnici mogu da uživaju u romantici posmatrajući more i zvezde uživajući u svežem morskom vazduhu. Putnici takođe mogu da uživaju i u bazenu.

Na brodu se nalazi i noćni klub u kojem se svaku noć priređuju karaoke. Najmlađi mogu neprestano da gledaju Diznijeve filmove, a kada im to dosadi mogu da uživaju na roler kousteru. Nešto mlađu decu roditelji mogu da ostave u vrtiću ili da ih odvedu da plivaju u Mikijevom bazenu i uživaju spuštajući se niz tobogan. Takođe, na brodu se nalaze i klubovi posebno namenjeni za decu i tinejdžere.

Brod može da primi od 2.500 do 4.000 putnika. Ima ukupno 1.250 prostorija i tri bazena. Jedanaest dana uživanja u Diznijevom svetu, tačnije sedam dana u odmaralištu Dizni Pop Sentri na Floridi, četiri dana putovanja na brodu s punim pansionom, uključujući i troškove transporta, košta od 1.455 evra po osobi. Naravno, svi dodatni sadržaji na ovom brodu se posebno naplaćuju.
Izvor: vesti-online.com