Predstavljena kao novi “Monte Karlo”, zvezda među turističkim odredištima, Crna Gora ipak postepeno gubi utakmicu na tržištu luksuza, piše sajt cpp-luxury.com.

Navodi se da jedini projekat luksuznog turizma koji se nije ugasio je gromoglasno najavljena marina Porto Montenegro, "projekat koji je prošle godine okončao svoju prvu fazu izgradnje".

"Vrlo je moguće da će iduća faza biti odložena zbog slabije potražnje", piše na sajtu. Stvaranje luskuzne destinacije, navodi se, mnogo je više od gradnje infrastrukture za jahte, a privlačenje gostiju iz visokog društva, ne može se ostvariti preko noći. Navodi se da Oraskomov projekat (na Luštici) teško da će ikad biti realizovan zbog krize u Egiptu.

Specijalizovani sajt izdavaja hotel "Aman Rizortsa" na Svetom Stefanu kao jedini projekat iz sfere luskuznog turizma koji Crna Gora trenutno ima u ponudi. "Nedavno je najveći regionalni prodavac skupocenih satova i nakita najavio zatvaranje radnje u Crnoj Gori i selidbu svoje prodavnice u Beograd. Čelnik kompanije je rekao da Crna Gora dramatično pada kao destinacija na kojoj bi se prodavala luskuzna roba", navodi se u tekstu.

Izvor: Vijesti