Turistička organizacija Beograda je saopštila da je u prvih deset meseci 2010. godine bilo 8% više dolazaka inostranih turista u prestonicu nego godinu dana ranije.

Najviše gostiju došlo je iz Slovenije, a slede turisti iz Hrvatske, Nemačke, Italije, Grčke, Austrije. I nautička sezona uspešno je završena – međunarodno putničko pristanište luke "Beograd" ugostilo je 390 brodova i oko 50.000 turista. Povećan je broj turističkih tura razgledanja grada, novoizgrađeni toranj na Avali posetilo je preko 150.000 ljudi.

V. d. direktora TOB, Dejan Veselinov, rekao je da je TOB izdao znatno veći broj turističkih vodiča i brošura koji se besplatno dele na povećanom broju informativnih centara po gradu. "Spremna je beogradska kartica 2010/2011 za poslovne posetioce i definisano je TOP 10 destinacija Beograda koje sve više posećuju domaći i strani turisti i gosti: Trg Republike i Knez Mihailova, Avala, Skadarlija, Zemun, dvorovi Beograda, Topčider, reke Sava i Dunav, Hram Svetog Save, Ada Ciganlija, Beogradska tvrđava i Kalemegdanski park".