Kombinujte svoju želju da se dovedete u red i putovanje iz snova u fantastični fitnes odmor!

Oahu, Havaji (foto: flicr/Sarah_Ackerman)

Naravno, želite da budete stesani i u tip top formi, ali ko želi da potroši dragocene trenutke odmora vežbajući? Srećom, možete da kombinujete svoju želju da se dovedete u redi i da je spojite sa putovanjem iz snova u fantastični fitnes odmor.

1. Alzas (Francuska)

Ovo je pravo mesto na kom možete, kad ste već u Francuskoj, da se spremite i za \"Tour de France\". Za ovaj veličanstven fitnes odmor obavezan je bicikl (ali možete na licu mesta i da ga rentirate), jer možete – kad ste već u blizini – da svratite do Švajcarske i Nemačke. Biciklistička tura će vas voditi kroz očaravajuće vinograde i simpatična sela. Problem može da nastane ako ste pasionirani ljubitelj vina pa ne možete da odolite a da ne posetite mnogobrojne vinoteke, po kojima je ovaj kraj čuven.

2. Na moru ili okeanu
Opšte je poznato da se turisti koji idu na krstarenja vraćaju kući sa nekoliko kilograma viška. Kompanija \"Crystal Cruises\" (www.crystalcruises.com) organizovala je za 2011. godinu krstarenje \"Um, telo i duh\" tokom koga se prolazi meksičkom rivijerom (uključujući i Panamski kanal). Za to vreme, gosti mogu da vežbaju u teretani, jogu ili pilates, da trče po promenadnom doku dok ih šiba morski vetar. Sa menijem punim zdrave hrane, niko (ko ima dovoljno novca) ne može da odolim ovom fitnes odmoru.

3. Dominikanska Republika
Kada se umorite od svega što možete da pojede i slatkih pića koja dominiraju Karibima, pravac na Hispanjolu. Dominikanska Republika je pravo mesto za kajakarenje, koje prate mnoge druge atrakcije i akcije, kao što je plivanje u termalnim bazenima, razne (pri)morske aktivnosti i personalni wellness. Bukirajte tzv. \"Jungle Spa Adventure\" paket-aranžman, uživajte u planinarenju, ronjenju, kajakarenju, pomenutoj jogi ili drugim vidovima sportske zabave…

4. Havaji
Veslanje ili surf – kako želite. Havaji su sinonim za surfovanje, pa će vam biti lakše da se odlučite za sledeći fitnes odmor. Ima pregršt \"zdravih\" aranžmana na Havajima, a skoro svaki uključuje časove surfovanja, jogu, nutricionističke obroke i potpunu udobnost. Što se surfovanja tiče, prepočuje se \"Surf Hawaii Surf School\" na obali Oahu, koja je poznata i po čuvenoj biciklističkoj trci i neviđenim talasima. Ukoliko ste ljubitelj trčanja – razmislite o učestvovanju u Honoluluskom maratonu.

5. Hua Hin (Tajland)
Odmor u Čiva Somu u Tajland je odlazak u raj za života. U ovoj \"um/telo/duh\" akademiji raspon odmora se kreće od tri noćenja do četvoronedeljne detoksikacije. Sve je podređeno fitnesu i psihoterapeutskom programu, a rajska okolina, slana voda, predivne plaže i sunce samo ubrzavaju \"ozdravljenje\". Na ovom mestu možete da upražnjavate aktivnosti kao što je tai-boks, akva aerobik, jogu i sve druge vrste fitnesa.

6. Kerala (Indija)
Iako je Indija pomalo haotična, Kerala je mirno mesto u razvoju, u kom možete bez brige da zatvorite oči i rastegnete ooooooommmm ili da uživate u prijatnom krajoliku, peščanim plažama, hladovini džungle, kokosima ili tropskim rekama. Najbolje je da bukirate dvonedeljni odmor u centru \"Somatheeram Ayurvedic\", a to znači – joga, meditacija i masaža! Ima nekoliko proverenih tura za krstarenje po komšiluku, indijska muzika čuje se na svakom koraku, u plesnim performansima i vi možete da učestvujete, kao i se odlučite za brojne ekskurzije po živopisnom kraju.

7. Kilington (SAD)
Američka država Vermont poznata je po Zelenim planinama i jezeru Šamplejn, a to odmah znači dobro planinarenje i orijentiring. Sve wellness i fitnes aktivnosti u Kilingtonu možete da upražnjavate od maja do septembra.

8. Skotsdejl (SAD)
Da ne dužimo: jednostavno, ovo mesto u Arizoni nudi sve najbolje što možete da očekujete od jednog fitnes odmora.

9. Tulum (Meksiko)
Večita žurka u Tulumu! Ipak, akcenat je na zdravlju, tj. wellness programima. Ovde su odlične biciklističke i planinarske staze, posetioci veslaju, upražnjavaju pilates i jogu. Verovatno će vam biti potrebna i nadljudska snaga da izbegnete forgo i naćos, razne ukusne ribe i salate, ali vežbanjem i masažama na plaži, kao i spa tretmanima možete da odagnate zle misli. Uživajte u kristalnom plavom Karipskom moru i majanskim ruinama!

10. Vatamu (Kenija)
I za kraj – zove vas majka Afrika, ali ne da bežite od lavova i pantera, već da se prijavite za \"Wildfitness\" program u Vatamuu, koji može da traje od jedne do tri i po nedelje. Uključuje, po izboru, plivanje, masaže, jogu, trčanje po peščanim plažama i zdravu ishranu. Nije potrebno da sve vreme budete posvećeni fitnesu, već se obavezno posvetite i nezaboravnom safariju.
Izvor: ShermansTravel.com