Aparati koji nas očekuju ove godine otporni su na vodu, imaju ekrane osetljive na dodir i moći će da prave 3D fotografije…

Kodak – EasyShare Sport

Svetski proizvođači fotoaparata predstavili su deo ovogodišnje ponude na nedavno završenom CES-u… Aparati koji nas očekuju su otporni na vodu, imaju ekrane osetljive na dodir i moći će da prave 3D fotografije. Predstavljamo vam najzanimljivije modele iz nižeg i srednjeg cenovnog ranga.

Kodak
Kompanija „Kodak\" je prvi put napravila fotoaparat otporan na vodu. Model „EasyShare Sport\" je mali aparat od 12 megapiksela čije je kućište otporno na vodu. „Kodak\" je uspeo da proizvede jedan od najjeftinijih modela u toj kategoriji pa je preporučena cena ovog aparata u Americi 79 dolara.

Sony
Japanski gigant je osvežio seriju svojih najjeftinijih „Cybershot\" aparata i najavio pet novih modela od 16 megapiksela. Japanski proizvođač izgleda želi da ponovo zaoštri trku za megapikselima koja je tek nedavno uspešno zaustavljena kada su korisnici shvatili da je kvalitet fotografija počeo značajno da opada bez obzira na broj megapiksela. „Sony\" će u svoje kompakte ugrađivati Exmor CMOS, svetlosni senzor koji bi trebalo da omogući solidan kvalitet fotografija. Najavljeni modeli nose oznake DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 i DSC-WX9. Od navedenih ćemo izdvojiti model TX10 koji je otporan na vodu, prašinu i hladnoću. Pomalo je neobično, doduše, što je „Sony\" odlučio da se osloni na ekran osetljiv na dodir, kao način upravljanja ovim fotoaparatom.

Samsung
Model SH100 s WiFi adapterom omogućava deljenje fotografija sa drugim uređajima. Sam aparat nema GPS prijemnik, ali se može spojiti s pametnim telefonom.

Panasonic
I „Panasonic\" je osvežio seriju najjeftinijih aparata sa modelima FP5, FP7, FH27, FH25, FH5 i FH2. Novost u ponudi je serija fotoaparata S.

Olympus
Novi modeli serije „Tough\" – TG-310 i TG-610 nude izradu fotografija od 14 megapiksela. Novost je mogućnost snimanja 3D fotografija na kopnu i pod vodom. Oba fotoaparata stižu u prodaju u februaru.
Izvor: 24sata.rs