Avalski toranj će proleće dočekati sa kafićem i restoranom što će samo povećati interesovanje građana i broj posetilaca koji za nepunih godinu dana od njegovog otvaranja iznosi gotovo 10.000 građana.

Kako je Tanjugu rekao direktor Javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze Vladimir Homan na 120-tom metru visine, u prostoru koji je namenjen kafiću, trenutno radi zimski vidikovac, dok 300 kvadrata namenjenih restoranu još nije našlo zakupca. Homan je rekao da je glavni problem u izdavanju prostora za restoran i kafić to što nijedan nije završen do kraja, a da bi se to dogodilo neophodna je investicija od oko 20 miliona dinara. Uz to potrebne su i dozvole Direkcije za imovinu.

Homan je dodao da će onaj ko bude zakupljivao prostor, morati da ga uredi u skladu sa projektom koji dobije od nadležnih. Po njegovim rečima, postojala je ideja da donji prostor bude namenjen restoranu srpske kuhinje, ali je to po projektima CIP-a, koji je projektovao i toranj, neizvodljivo. "Taj donji restoran bi bio sa hladnom kuhinjom, ne bi baš bilo roštiljanja zbog odvodnih dimova, a na gornjem kafiću bi se služilo piće, kolači ili salate", naveo je Homan.

Govoreći o nekim drugim aktivnostima vezanim za Avalski toranj, Homan je istakao da postoji ideja da se na prostoru oko tornja organizuje Beogradski rok festival. Festival bi se održavao u junu, a postojala bi mogićnost da on preraste u tradicionalan događaj, naveo je Homan.

"Čitav taj prostor ima potencijala za razne aktivnosti, ali prvenstveno mora da se sredi prostor za restoran i kafić, a potom i da se zaštiti simbol tornja, o čemu ćemo razgovarati sa stručnjacima za zaštitu intelektualne svojine, jer se već pojavljuju razni materijali sa simbolom tog objekta", zaključio je Homan.
Izvor: nightlife-belgrade.com