Nove destinacije ka kojima će iz beogradske vazdušne luke ove letnje sezone saobraćati avioni srpske i hrvatske nacionalne aviokompanije

Aerodrom “Nikola Tesla” (foto: flickr/pr1me)

Dubrovnik, Pula i Split biće nove destinacije ka kojima će iz beogradske vazdušne luke ove letnje sezone saobraćati avioni srpske i hrvatske nacionalne aviokompanije, saznaju „Novosti\". Na kojim linijama će leteti „Jat ervejz\", a na kojim „Kroacija erlajns\" biće obelodanjeno na sajmu turizma u Beogradu krajem februara. Naime, do tada će radni timovi dve aviokompanije dogovoriti sve detalje komercijalne saradnje. Naredne zime direktnom linijom biće povezani i glavni gradovi dveju zemalja. Ovo je ukratko rezultat prvog zvaničnog sastanka čelnika „Jata\" i „Kroacije\", koji je 27. januara održan u poslovnoj zgradi srpske aviokompanije.

Za sada je poznato da će tokom letnje sezone dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom, „Kroacija\" saobraćati na liniji Dubrovnik – Beograd, pošto je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije već izdao dozvolu. Za intenziviranje saradnje „Jata\" i „Kroacije\" već postoji dobar politički ambijent, saglasili su se direktori nacionalnih avioprevoznika.

– Tokom razgovora definisani su strateški ciljevi, koji se tiču budućnosti obe kompanije – kaže Vladimir Ognjenović, v.d. generalnog direktora „Jata\". – U narednih nekoliko nedelja, naši timovi će preciznije odrediti i iskristalisati modalitete po kojima ćemo raditi. 
Izvor: novosti.rs

Avio karte za Dubrovnik, Pulu i Split možete kupiti preko našeg sajta