Zidovi se pomeraju, veličine prostorija se menjaju, enterijer se obnavlja… Sto pedeset dve sobe i apartmani poznatog luksuznog hotela „Zaher“ u Beču trenutno se rekonstruišu i modernizaciju.

Hotel “Zaher” (foto: flickr/The Gifted Photographer)

Od \"starog\" izgleda ostaće samo spoljni zid hotela. U unutrašnjosti hotela doći će do pomeranja zidova, odnosno do njihovog \"sužavanja\". Broj soba, međutim, ostaće nepromenjen. U rekonstrukciju ovog svetski poznatog hotela sa pet zvezdica biće uloženo između 12 i 14 miliona evra.

– Naši tradicionalni spratovi biće totalno renovirani – kaže direktorka hotela Elizabeta Girtler. Prostorije hotela biće prilagođene zahtevima luksuznih gostiju današnjice. – Ranije smo imali velike sobe i mala kupatila… Danas kupatilo mora da ispuni sve zahteve – ono što ostane je soba – dodaje Girtler, opisujući zahteve i očekivanja gostiju hotela.

– Sobe će biti tako preuređene da ispune najviše zahteve gostiju koji se odluče za luksuzni, luksuzni hotel – kaže direktorka hotela, obrazlažući cilj renoviranja ovog zdanja. Prostorije hotela bi trebalo da poprime formu koja više odgovara današnjem vremenu. To znači glatke, ravne linije, ali uz poštovanje najviših standarda kada je u pitanju vrednost odabranih materijala. Sobe će dobiti nov nameštaj koji će uglavnom biti modernijeg stila. Komad ili dva biće, međutim, preuzeti od starog nameštaja. Ono što se neće menjati, kada je u pitanju izgled enterijera, jesu originalne istorijske slike na zidovima, kao i luksuzni kristalni lusteri. Svako kupatilo će biti od mermera i imaće pored dosadašnje kade i tuš kabinu. Vrhunac tehničke opremljenosti kupatila – ogledala sa ugrađenim televizorima.

Radovi na izmenama u hotelu počeli su još tokom leta prošle godine, a prve sobe su već završene. Uprkos renoviranju, hotel normalno radi, a prema rečima direktorke, rekonstrukcija ovog luksuznog zdanja u centru \"carskog grada\" trebalo bi da bude završena do novembra ove godine.
Izvor: Blic Žena; b92.net