Jedna od najvećih blagodeti putnicima u poslednjih nekoliko godina je proširenje evrozone i uvođenje jedinstvene valute unutar EU. Od 01.januara 2011. evro je postao zvanična valuta Estonije, što je označilo odlazak krune u istoriju.

Prošli su dani kada ste posle nekoliko dana u Francuskoj novac morali da menjate u lire prilikom odlaska u Italiju. Na kraju je preostali novac kao po običaju završavao u nekim fiokama.
Estonija je od početka 2011. postala 17. zemlja koja se priključila evrozoni. Iako je za putnike koji nose evre ovo dobra vest, ona nosi i nagoveštaj poteškoća koje će možda uslediti. Mnoge zemlje koje su prihvatile evro bile su zatečene skokom cena. Ovo se desilo Španiji, gde cene nisu prestale da se povećavaju. Ono što je predstavljalo budžet destinaciju uskoro postaje skupo kao ostatak Evrope.
Estonija je takođe bila povoljna destinacija. Baltička republika iako ima samo 1,3 miliona stanovnika ima interesantnu istoriju, lepe krajolike i specifičnu kulturu. Nadamo se da neće postati skupa kao ostali članovi „porodice" EU.