Lara Deker (15), tinejdžerka iz Holandije uspešno je završila prvu etapu puta, u cilju da sama jedrenjakom oplovi svet i upiše se u knjigu rekorda kao najlađa osoba kojoj je to pošlo za rukom. Ova 15-godišnjakinja bezbedno je preplovila Atlantik i stigla do ostrva Sveti Martin.

Dekerova je ovaj poduhvat planirala od svoje 13. godine, ali su njen odlazak u nekoliko navrata onemogućavale holandske vlasti. Početkom ove godine uspela je u svojoj nameri i odobren joj je polazak, tek pošto je demonstrirala svoje umeće i veštine, ali i želju da nastavi školovanje po završetku puta. Na putovanje je zvanično krenula u avgustu kada je preplovila od Holandije do Gibraltara a zatim i kanarskih ostrva. Lara je posle toga provela dva meseca pripremajući svoju 11 metara dugačku jahtu, koju je nazvala Gupi, za prelazak Atlantika. Takođe je to vreme iskoristila da sačeka završetak sezone uragana.
Put je nastavila 2. decembra kada je od Kejp Verde-a, uz zapadnu obalu Afrike krenula ka Karibima. Trebalo joj je 17 dana da pređe 2200 nautičkih milja do dolaska na Svetni Martin prošle nedelje. Tinejđerka je ovaj deo puta opisala kao „vrlo zanimljivo putovanje".
Sada neko vreme planira da provede na Karibima i kaže da još uvek nema plan, ali se nada da će kroz Panamski Kanal i dalje preko Pacifika krenuti u aprilu ili maju.