Još od davnih ’80 amsterdamski aerodrom Šipol smatra se jednim od najboljih vazdušnih luka na svetu. Najnoviji sadržaji pokazuju da nije spreman da se odrekne tog epiteta.

 

Pored nekada najboljeg dela za kupovinu u poslednjih nekoliko godina dodati su sadržaji kao što su kazino, mnoštvo novih restorana, spa centar, prostorije za tuširanje, 2 hotela i muzej. To dugačkoj listi sada je dodat besplatni WiFi internet a uskoro i teren za golf. Bežični internet je uveden na Šipolu još pre 10 godina, ali je uvek bio usluga koja se naplaćuje. Sada se korisnici mogu prikačiti na „KPN" mrežu na prostoru celog aerodroma i pored njega. Jedina mana je pristup ograničen na jedan sat korišćenja. Po isteku prvog sata možete platiti dodatno vreme, koje vam pored surfovanja pruža mogućnost da besplatno štampate dokumente i preuzmete ih u KPN Internet centru aerodroma.
Golf teren je locira nedaleko od glavnog terminala, u pravcu severa. Kada bude u potpunosti završen 2012. pored 18 rupa sadržaće i klupsku kuću.