Foforeporter “Večernjih novosti”, Nikola Fifić, osvojio glavnu nagradu na foto-konkursu “Beograd u fokusu”. I ostale nagrađene fotografije gledaćemo na panoima gradskog prevoza.

 

Više od 150 fotografija sa upravo završenog foto-konkursa „Beograd u fokusu" na panoima u gradskom prevozu, videće nekoliko miliona naših sugrađana. Fotografije u autobusima putuju do kraja decembra.
Foto-konkurs „Beograd u fokusu" realizovao je časopis ReFoto u saradnji sa TV Studio B. Do redakcije časopisa je od početka septembra stiglo više od 2.000 fotografija po kategorijama „Lica Beograda", Svetla Beograda", „Beograd na točkovima", Ljubav u gradu" i „Beograde, dobro jutro".
Tokom tri meseca trajanja konkursa, svakog utorka u jutarnjem programu TV Studio B prikazivane su pristigle fotografije. Dvanaest učesnika je dobilo pretplatu na časopis ReFoto, a u utorak 30. novembra su autorima šest najboljih fotografija uručene vredne nagrade – Nikon fotoaparati.
Časopis za kulturu fotografije ReFoto pomoću ove putujuće izložbe želi da široj javnosti približi svu kreativnu moć fotografije koja svakom od nas omogućava da dokumentuje grad u kome živimo.