U saradnji sa kompanijom Panasonic, Lufthansa je počela da na svojim dugolinijskim rutama nudi pristup internetu u svojim avionima. Različite vrste naplate ovog servisa pod nazivom FlyNet, moguće su preko nemačkog provajdera Deutsche Telekom-a, a u premotivnom periodu do kraja januara 2011. usluga će biti besplatna.

Putnici Lufthanse koji putuju na interkontinentalnim linijama moći će da uživaju u slobodnoj online komunikaciji. Plan je realizovan u saradnji sa dugogodišnjim partnerima Panasonic Avionics Corporation i Deutsche Telekom. Uvođenjem ove usluge Lufthansa postaje prva avio kompanija koja ima koja nudi internet pristup na interkontinentalnim linijama. Usluga koja će inicijalno biti uvedena na rutama koje povezuju Evropu i Severnu Ameriku, a do kraja 2011. će biti dostupna na gotovo celoj interkontinentalnoj mreži nemačkog avio prevoznika.
FlyNet je izuzetno jenostavan za korišćenje i podržav širok spektar uređaja od laptopova, smarthone, prenosivih igračkih konzola. Uređaji se na FlyNet pobezuju preko WiFi.
Po završetku promotivnog perioda, usluga će se naplaćivati počev od februara 2011. Plaćanje će biti moguće kreditnim karticama, kao i zamenom za nagradne milje „Lufthansa Miles & More\". Cene će se kretati od 10,95 evra (ili 3,500 milja) za jedan sat korišćenja do 19,95e (7,000 milja) za 24h tarifu koja uključuje sve povezane letove Lufthansa.