Najjeftiniji novogodišnji aranžmani za putovanja u inostranstvo za Beč ili Budimpeštu koštaju između 69 i 300 evra, a najskuplje su egzotične destinacije – Brazil, Meksiko, Daleki istok.

 

Najjeftinije novogodišnje putovanje – u BečBudimpeštu i Istanbul košta od 69 do 300 evra, nešto skuplji ali veoma popularni su aranžmani za Tunis i Egipat, a ima i građana Srbije koji će za boravak na egzotičnim destinacijama, poput Brazila, Meksika ili Dalekog istoka, izdvojiti i više hiljada evra, pokazala je Tanjugova anketa.

Predstavnici turističkih agencija kažu da se dobro prodaju i novogodišnji aranžmani za Pariz i Madrid, koji koštaju oko 500 evra.

Turistička agencija "Argus" prodala je najviše aranžmana za Beč i Budimpeštu, rekao je njen predstavnik Aleksandar Vučković, dodajući da trodnevni boravak i autobuski prevoz do austrijske prestonice košta 69 evra, dok su cene aranžmana za Budimpeštu izmešu 99 i 149 evra.

Prema njegovim rečima, popularno i traženo je osmodnevno novogodišnje putovanje autobusom u Pariz, sa posetom Veroni, MilanuMinhenu, Bledu i Ljubljani po ceni od 299 evra.

U agenciji "Kontiki" najtraženiji su aranžmani za Egipat i Tunis, pa su čak organizovani i dodatni polasci za 30. decembar, rekla je PR te agencije Milica Žarković.

Boravak u ekskluzivnom egipatskom letovalištu Šarm el Šeik od 30. decembra do 10. januara košta od 439 do 800 evra, dok su aranžmani za 9. januar nešto jeftiniji i kreću se od 299 evra naviše, kazala je Žarković.

Ona je dodala da je hit ponuda te agencije topli Tunis, gde se aranžman može rezevisati već za 165 evra.

Eksluzivniji i skuplji novogodišnji aranžman je Rio de Žaneiro, po ceni od 1.990 evra za 13 dana, kao i biser Indijskog okeana Šri Lanka, gde dvonedeljni boravak košta 2.530 evra, rekla je Žarković, dodajući da su i oni već rezervisani.

"Kontiki" nudi i specijalani aranžman za mlade, autobuski prevoz i šestodnevni boravak u Nici po ceni od 199 evra.

Predstavnik odeljenja prodaje "Džoli tursa" Tamara Šojić rekla je da su popularni aranžmani u toj agenciji za Barselonu i Pariz, koji koštaju oko 500 evra, kao i put u Meksiko, gde 12 dana košta 1.799 evra.

U agenciji "Odeon" najprodavaniji su aranžmani za Pariz i Istanbul, rekao je direktor Mirko Bauk, dodajući da put avionom do Istanbula i petodnevni boravak u hotelu, na bazi noćenja sa doručkom, košta 315 evra.

Specijalna ponuda "Odeona" je poseta Beču i Budimpešti, tokom koje se tri dana boravi u Austriji i dva dana u Mađarskoj po ceni od 270 evra, u koju je uključen autobuski prevoz.

Izvor: Mondo