Na inicijativu Društva srpsko-indonežanskog prijateljstva „Nusantara” iz Beograda, a uz podršku Ambasade Republike Indonezije u Beogradu, Centar za kulturu Sopot organizuje od 9. do 15. decembra, po prvi put u Sopotu, manifestaciju „Dani Indonezije u Sopotu”.

 

Svečano otvaranje manifestacije i izložbe slika stipendista Vlade Republike Indonezije, akademskih slikara Dragane Mladenović, Tanje Đokić i Tamare Šenekar, održaće se u četvrtak, 9. decembra, u 19 časova u Centru za kulturu u Sopotu. Manifestaciju će otvoriti ambasador Republike Indonezije u Beogradu Semuel Samson, a specijalno za ovu priliku gosti će moći da vide indonežanski tradicionalni ples i da slušaju gamelan orkestar, tradicionalnu indonežansku muziku.
Tokom trajanja manifestacije, stanovnici Sopota će imati prilike da gledaju indonežanske filmove, da se upoznaju sa edukativnim programima i mogućnošću usavršavanja u Indoneziji u okviru programa stipendije Darmasiswa, kao i da upoznaju raznoliki živi svet i kulturu zemlje, u okviru prezentacije „Indonezija u senci vulkana i bojama orhideja", publiciste i svetskog putnika Marije Savin.