Krajem novembra grupa britanskih avanturista i naučnika krenula je na Antarktik kako bi obavila nekoliko naučnih eksperimenata, ali su istovremeno uspeli da postave novi brzinski rekord u prelasku najjužnije oblasni na svetu.

 

Organizatori Endrju Mun i Endrju Regan oformili su tim Mun-Regan, čiji je cilj bio obavljanje istraživanja duž rute. Jedan od ciljeva bio je uzimanje uzorka snega kako bi se utvrdio nivo atmosferskog zagađenja na južnoj hemisferi. Oni su vozili snežni bagi pogonjen bio-gorivom, da bi videli kako se ono ponaša u ekstremnim uslovima.
Svi elementi istraživanja pokazali su se veoma dobrim, ali pravi uspeh misije bilo je brzinsko prelaženje puta. Bilo im je potrebno 13 dana vožnje od Union Glacier baze do Ross Ice Shelf-a, najdalje tačke Južnog Pola. Ekspedicija je prešla 1946 kilometara za 303 sata, koristeći specijalno napravljeni potapajući radar koji im je pomogao u otkrivanju pukotina i prepreka na tlu.
Ovo je možda bila ekspedicila sa najviše izazova jer je otkazivanje motora u tako brutalnim vremenskim uslovima očekivano, a da ne pominjemo nepredvidivo tlo na čijoj površini nikada niste 100% bezbedni.