Ova 2010. godina se slobodno može nazvati godinom „mobilnih putnika“, sa čim se mi u potpunosti slažemo. Tehnologija je implementirana sa putovanjima više nego ikada do sada, a nadamo se da će se i narednih godina nastavili taj trend.

 

Samo se setite novih, zabavnih stvari koje su doživele ekspanziju ove godine: WiFi u avionima, elektronske bording karte, smartphone aplikacije, iPad, 4G, i socijalne mreže poput Foursquare-a. Bila je ovo godina kao za reklamu kada je u putanju tehnologija i putovanja.
Najčešće su pretrage preko mobilnih uređaja koristili poslovni korisnici. Više od 60% ispitanih je rezervacije hotela ili avio karata obavilo preko mobilnih telefona u poslovne svrhe, naspram 40% korisnika koji su u privatne svrhe koristili mobilni booking.
Takođe popularni web site „Priceline" naveo da je ogromne prihode ostvario preko njihove mobilne aplikacije za rezervaciju hotela, koja ljudima omogućava da u toku svog putovanja rezervišu hotel kada oni to požele i gde oni požele i tako uštede na popustima ostvarenim kupovinom preko interneta.