Čak i ako niste ranoraniralac, buđenje na lepoj destinaciji sigurno nije nešto što bi vas ostavilo ravnodušnim. Popularni Lonely Planet sastavio je listu 10 najlepših mesta za buđenje. Ostavite komentar ako imate neki svoj drugi izbor!

Maui, SAD

"Mrmljanje" talasa, zov kitova, vodopadi i džungla ispred vaših vrata na drugom najvećem havajskom ostrvu… Da li postoji nešto lepše?

İstanbul, Turska

Postoji nekoliko magičnih stvari kada sa krova posmatrate zoru u ovom gradu. Od poziva na molitvu, do osvetljavnaja minareta, sigurno je da će vam otvoriti apetit za bogat turski doručak što će vam dati snagu za perfektan dan u Istanbulu.

Kvinslend, Australija

Gornji ugao Australije ma 300 sunčanih dana u godini, tako da je velika verovatnoća da će vas ujutru pozdraviti divno plavo nebo kada otvorite oči.

Pariz, Francuska

Buđenje sa dragom osobom u ovom romantičnom gradu i dalje nijedna druga destinacija ne može da pobedi.

Big Sur, SAD

Spavaćete toliko dobro u ovom centralnom delu kalifornijske obale da ne postoji šansa da se ne probudite nasmejani. Nakon buđenja obavezno prošetajte šumom.

Mendoza, Argentina

Možda će buđenje biti sporo nakon večeri u kojoj ste uživali u poznatim argentinskim vinima u ovom sofisticiranom pustinskom gradu. Ali sa fontama na svakom trgu, velike su šanse da vas upravo probudi upravo zvuk vode (držite času pored svog kreveta!).

Mumbai, Indija

Ovaj drski, munjeviti grad, pokazuje sasvim drugo lice u zoru. Dok se sunce rađa u ružičastom, maglovitom oblaku iznad mora, vreme je da posetite dokove i gledate ribolov (ovo se nije promenilo vekovima).

Hong Kong, Kina

Buđenje u Hong Kongu može biti lepo koliko vi želite da bude. Ustanite iz kreveta i pridružite se zujanju ulice, pojedite nešto mutno i začinjeno za doručak i obavezno se provozajte tramvajem na Viktorijin vrh i uživajte u pogledu.

Roki planine, SAD

Težak alpski vazduj, avanturistički sportovi, veličanstveni vrhovi – Roki planine (Rocky Mountains) su sjajne za buđenje.

Bali, Indonezija

Mali raj gužve, ali je još uvek moguće naći specijalni ugao samo za vas kako bi gledali izlazak sunca i boje od roze do boje lavande. Romantičnije i od Pariza? Ili ne?