Zavisnici o putovanjima, ljubitelji hrane i blogeri poslušajte! Pronašli smo posao snova za vas, ili ako se bolje može reći „tezgu“. Putujte kroz Tajland, Vijetnam, Južnu Koreju, Kinu i Japan i zaradite 10.000$.

Pei Wei lanac azijskih restorana skoro je raspisao konkurs u kome traži međunarodnog korespodenta koji će putovati kroz Tajland, Vijetnam, Koreju, Kinu i Japan sa njihovim glavnim kuvarom i pisati blogove o iskustvima. Za kulinarsku turu od dve do tri nedelje dobićete 10.000$.
Verovatno će svi poželeti ovo, ali treba imati na umu da je posao uključen u celu priču. Od vas se očekuje da pišete blogove na engleskom, fotografišete i snimate video zapise na putovanju i jedete sve od ulične hrane do restorana od pet zvezdica. Uključeno je i pešačenje do udaljenih sela, obilaženje svetski poznatih atrakcija i upoznavanje ljudi od lokalnih farmera do poznatih kuvara.
Da biste bili pobednik, Pei Wei traži da imate „talenat za pisanje, neograničen apetit, želju za eksperimentisanjem sa nepoznatim, oko za nezaboravne fotografije i snimanje istih, spontanost i strast za azijskom kuhinjom". Ako vam se sve ovo čini privlačnim, registrujte se na Pei Wei sajtu, pošaljite vašu sliku, biografiju, i neki vaš blog. Možete poslati do 4 posta, pet fotografija i jedan YouTube video. Prijave se primaju do 20. decembra 2010. a pobednik će biti izabran oko 17.januara. Pobednik će putovati u drugoj polovini februara 2011.