Na Zlataru je sve spremno za praznike. Cene za tri novogodišnja dana u hotelima su od 120 do 180 evra, najam apartmana košta od 50 d0 100 evra, dok ležaj u privatnom smeštaju staje od osam do deset evra.

Turistički objekti na Zlataru spremni su za doček Nove godine, izjavio je Tanjugu direktor Turističko sportskog centra Zlatar Đrođe Obućina, napomenuvši da najbrojnji gosti obično dolaze iz Crne Gore i da su u poslednjih deset godina oni činili 80 odsto turista u to doba godine.

Cene za tri novogodišnja dana u hotelima su od 120 do 180 evra, najam apartmana košta od 50 d0 100 evra, dok ležaj u privatnom smeštaju staje od osam do deset evra.

Posebna atrakcija ove sezone biće i skijanje, jer nova četvorosedna žičara kreće iz samog centra Nove Varoši, sa autobuske stanice. Ona je dužine 1.200 metara, a do vrha dolazi za pet minuta.

Gosti na Zlataru mogu da se odmaraju u hotelima "Panorama", "Jezero" i RH centru "Zlatar", po manjim privatnim pansionima, u etno selu "Vraneša" i vili "Jelena".

U toku zimske sezone polupansion u hotelima iznosi od 20 do 25 evra, dok se u etno selu "Vraneša" organizuju ture od pet, sedam i deset dana, kao i vikend ture.

On je dodao da goste u svojim konacima prima i novi manastir na vrhu Zlatara – Vodena poljana, koji je u sastavu Mileševske eparhije, a raspolaže sa 40 kreveta.

U toku zime moguće su sve vrste zimskih sprotva i panoramsko razgeldanje grada

Izvor: Tanjug