Ako ste informisani o karipskim destinacijama iz magazina o putovanjma, onda ste verovatno ubeđeni da noćenje košta bar 500$. Karipska reputacija super luksuzne destinacije se menja i akcent se stavlja na istorijsko nasleđe.

Iako još uvek ima mnogo vrhunskih i skupih hotela, to ne definiše turizam u tom regionu. Postoje mnoga mesta na Karibima na kojima za malu svotu novca možete dobiti visok kvalitet usluge. Neka od njih su:

Carriacou, Grenada

 

1. Carriacou, Grenada – Severni deo glavnog ostrva gaji vrlo opušten stil. Na njemu su neke od najlepših plaža. Odličan budžet smeštaj je „Green Roof Inn\" gde je cena jednokrevetne sobe 40$ a dvokrevetne 70$.

2. Havana, Kuba – Dnevni troškovi u prestonici Kube mogu biti zaista niski. Odličan privatan smeštaj sa doručkom će vas koštati od 20-30$ dnevno. Ulaz na neke od kulturnih događaja je takođe jeftin, kao i cene taksi prevoza oko kojih se treba cenkati.

3. Big Corn Island, Nikaragva – Često zaboravljamo da se Karibi pružaju i Centralnom Amerikom, a ovo ostrvo koje pripada Nikaragvi naseljavaju Kreolci i Španci. Povoljan smeštaj u Princesa de la Isla (od 60$, sa odličnim italijanskim obrocima) i Martha’s Bed and Breakfast (50$ noćenje).

Saba

 

4. Ostrvo Saba – Lokalci ga nazivaju još \"neiskvarena kraljica\". Ovo ostrvo je jedno od najlepših, ali i najmanje poznatih u Karibima. Planine koje izviru pokraj mora, i vrhunska mesta za ronjenje samo su neke od prednosti ovog mini raja. Ecolodge Rendez-Vous (od 75$) i El Momo (od 50$ za jednog, ili 65$ za dve osobe)

5. Anegada, Britanska Devičanska Ostrva – Ovo ekskluzivno ostrvo ima neke od najlepših plaža u celom regionu i najnepristupačnije je za dolazak. Njegova čar je u činjenici da je veoma malo razvijeno što obržava notu mističnosti. Na vreme visoke sezone smeštaj u Neptune’s Treasure košta 110$ za dve osobe.

6. Monserat, Britanska Devičanska Ostrva – Ostrvo je 1995. zadesila velika vulkanska erupcija, pa je većina stanovnika preseljena u Veliku Britaniju ili druge zemlje. Iako se od tada veliki broj stanovnika vratio, turizam još uvek nije u značajnoj meri. Smeštaj u Gingerbread Hill staje 45$ za dvoje.

7. Dominika – Ovo veoma zeleno ostrvo nije tipična destinacija za uživaoce u lepim plažama, već prvenstveno za ljubitelje eko turizma, planinarenja, obilazaka nacionalnih parkova, vodopada… Povoljan smeštaj u rističnom ambijentu nudi \"3 Rivers\" (70$, 15$ kamp).

8. Bonaire – U južnom delu Kariba nalazi se ovo ostrvo koje pripada Holandiji. Ostrvo je idealno za ronioce i nudi jeftin smeštaj uglavnom u vidu bungalova poput onih u Lagoen Hill (70$) i Lizard Inn (od 70$)

9. Gvadalupe – Na prvi pogled skupo, ostrvo Gvadalupe nudi izobilje povoljnih prenoćišta sa doručkom. Francuska je prekookeanska teritorija i koristi evro kao zvaničnu valutu.

10. Tobago, Trinidad i Tobago – Ovo južno karipsko ostrvo doživljava poslednjih godina velika turistička ulaganja i razvoj u južnom delu. Na njemu ima za svakoga po nešto, od džungle do prelepih peščanih plaža a u gradiću Šarlotvil mogu se iznajmiti povoljne kuće. Koliba pored mora u Man-O-War Bay Cottages košta 60$ dnevno za dve osobe.