Veliki, užurban i istinski multikulturalan, London je jedan od velikana svetskog turizma. Turisti dolaze u London kako bi uživali u istoriji, kraljevskoj raskoši ali i šarmu moderne metropole, izuzetno bogatog kulturnog života, svetski poznatih pozorišta i galerija, živahnog noćnog provoda, filma, muzike, mode… Jeftine avio karte iz Beograda za London možete kupiti preko našeg sajta, a proces rezervacije avio karte traje samo nekoliko minuta. Direktni letovi za London mogući su preko JAT Airways, kao i low cost kompanije Wizz Air.

 

Beograd - London

• Direktni letovi: JAT (svakog dana u 10:25h), Wizz Air (sreda, petak i nedelja)

 


Aerodrom Hetrow (LHR)
– leti JAT Airways
Aerodrom Hitrou je jedan od najvećih svetskih aerodroma. Nalazi se u londonskoj opštini Hilingdon i od centra Londona je udaljen 24 km. Kroz Hitrou je 2005. prošlo 67,7 miliona putnika. Po godišnjem broju putnika, Hitrou se nalazi na trećem mestu, posle aerodroma u Atlanti i čikaškog O’Her aerodroma.
Što se tiče evropskih statistika, Hitrou je po broju putnika na prvom mestu sa preko 30% više putnika od drugoplasiranog Šarl de Gola.

Aerodrom Luton (LTN) – leti Wizz Air
Međunarodni aerodrom Luton nalazi se 56km od centra Londona. U 2008. kroz njega je prošlo preko 10 miliona putnika, što ga čini peti aerodromom u Britaniji po broju putnika.

Jeftine avio karte pored srpskog nacionlnog prevoznika JAT Airways i niskobudžetnog Wizz Air-a, nude i druge kompanije sa presedanjima u nekim od evropskih metropola.