Krenuti negde, a stici u Babe sasvim je nemoguce: isto tako, krenuti u Babe a zalutati, skoro je neverovatno.  Kilometrima daleko dizajnirani putokazi upucuju na "Country Club HOTEL Babe" i ne daju vam sansu da pogresno skrenete na, inace jako slabo obelezenom putu.

Jos jedno upozorenje, smenjivanje dobrog (novije asfaltiranog) i loseg (sasvim "rupicastog") puta je neocekivano i pogubno za udobnost. Ljilja i ja smo u stvari te nedelje krenule da lutamo. Znaci, kuda nas put i nas crveni Jugo odvedu. Ispostavilo se ipak da ja na pocetku ove price nisam znala da je moja sestra potajno planirala bas Babe. Ne tako davno smo u tom selu htele da kupimo kucu. Mozda bismo to i uradile, da nije bilo potrebno renoviranje te koju smo gledale a mi u tom trenutku to nismo zelele da radimo. Moram priznati da ovoga puta uopste nismo prepoznale cak ni deo sela gde smo tada bile. Mnogo je novih kuca, u koje samo povremeno svracaju ljudi, a u stvari zive pauci i samoca. Za deset godina Kosmaj je postao pozeljna destinacija pre svega za vikendase. A kada dodjete do tog kraja krajeva, Baba, zakljucite da je pozeljna i za sve zeljne mirnog odmora u lepom okruzenju. Znaci, ako vam treba tisina, odmor od svega i svakog, pravac Babe.

Naravno da se ne morate odreci luksuza na tom odmoru u sred nicega, ako se lepota Kosmaja i dodir sa nebom smeju tako nazvati. Vispreni gazda (pojma nemam koji, nije interesantan za moju pricu) napravio je hotel koji po onome sto nudi (makar na papiru jer osim svepsa koji je doneo ljubazan konobar nisam drugo proverava) izgleda spada u elitnije po usluzi. Kako sam videla, mozete odsesti u samom hotelu ili izabrati malo izolovaniji bungalov koji je, opet kazu, nisam proveravala, opremljen savrseno sa ugodan odmor. Dva teniska terena izgledaju dobro.

Jezerce je simpaticno, na kapijici koja vodi do pecaskog mesta pise da se ribice love i vracaju! Oko jezerca je stazica, spretno smestena u hladovinu. Nije mi bilo u vidokrugu, ali u ponudi je i jahaje, tereni za mali fudbal. Ako se pridoda i sauna, masaza, teretana, eto divote!Ponekad vam treba da budete tako blizu Beograda, a tako daleko od guzve, vreve i svakodnevnog stresa. Evo predloga! Babe i "Coutry Club Hotel" su pravo mesto da ostanete sami sa svojim mislima.

Putopis napisao MMMila