U severno-istocnoj Makedoniji, negde na oko 70 km od Skopje, nalazi se jedno izuzeto lepo prirodno cudo. U selo zavano Kuklica u blizini Kratova videcete izuzetni i impozantni mini grad sastavljen od stejne ciji stanovnici gotovo 100% podsecaju na pravi ljudi!

!! Prije nego sto vam u kratko ispricam celu storiju moram da napomenem ono sto viidte na ove slike u celost je stvreno od prirode, covecka ruka nije modelirala nijednu od ovih prirodnih skluptura. Ovaj mini grad je sastavljen od Doljna i Gornja mala,legenda kaze da se radi o mini svadbeno veselje. Da se radi o jednu lepu ljubav za momka iz doljne i devojke iz gornje male. Imeno momak i negova porodica su se skupili i otisli u gornjo malo da pokupe nevestu. Onda dok su se veselili jedna ljubomorna malda devojka ih je prerekla i zaklela da se skamene za celi zivot, jer nije samma mogla da dobije svog voljenog momka koi se udao za drugu devojku,onda su oni otad ostali tako skamenjni.

Verujte kad bi ste videli ove impozantne slike uzivo svaticete da ove stene ucelo stvarno lice na ljudi. Nevesta, mladozenja, kum starosvat sve je tu skupljneo na mesto a slicnost sa coveckim siluetama e neverovatna. Zato ih morate posetiti da bi ste osetili duh o legendi koja se prepricava i osetiti slicnost koja e neverovatna.Da bih ovaj lokalitet bio negde u Englesku onda bi englezi napravili cudo od toga,

samo se podsetite na Stonenedge i sta sve oni rade oko toga nazalost nasa je balkanska realnost takva a pogotova nasa Makedonska, pa cinjenica da i ne mozemo to tak odobro progurati dosad smo samo uspeli da oscetlimo ovaj lokalitet postaviti reflektore da se moze videti i navece ali, zato ima jedno 4 km ne asfaltiran put do samog lokaliteta a i uedno nema dobra putna signalizacija koja pokaze kako stranski turisti bi mogli da lesno pronagu ovaj grad.Zato ako vam ostane vremena za posetu onda mozete usputno posetitit i jedan od najlepsih manastira u nasoj drzavi Sv.Joakim Osogovski koi se nalazi u Krivoj Palanci, poputna poseta ovog prelepog manastira samo vam moze ulepsati dojam za ljepotu ovog ne otkrivenog regiona nase drzave.

Ovaj vid alternativnog turizma moze se ponuditi na puno mesta u Makedoniji, sledeci prilog bice za jednjih od najelepsih slpova na balkanu.Do tada pozdrav i zadolzitelno posetite ovaj lokalitet.